Roel

“Na een training denk ik: "daar kan ik wat mee!"”

Path 2 Copy

Collega aan het woord:

Roel van Klink

1e Autotechnicus


Terug naar alle verhalen

Roel buigt zich in de werkplaats over een storing aan een turbo die veel vraagtekens oproept. "Dit zou een mooi onderwerp voor een training zijn" zegt hij lachend. Ik volg op dit moment het technisch opleidingsplan, aangeboden door Mooren Auto.

Ik ben blij dat Mooren Auto deze opleidingstrajecten aanbied. Zo blijf ik bij, want de techniek veranderd razendsnel. Anders moet je alles zelf uitvinden. Als je bijvoorbeeld voornamelijk aan diesels werkt, snap je weinig van EV's. Het leuke van een training is dat het goed aansluit op de dagelijkse praktijk, zo gebruiken we bijvoorbeeld dezelfde diagnose testers. Dan ga je aan het eind van de dag naar huis met het gevoel: daarvan ik echt iets mee.

"Leuk om de ervaringen met collega's te delen"

Er zijn meerdere collega's die deelnemen aan dit opleidingstraject. Dat is leuk, want dan kun je het er achteraf met elkaar over hebben. Elke monteur volgt het traject op zijn eigen niveau. De ene collega is net klaar met zijn opleiding en begint aan een specialisatie, de ander zit in de gevorderden groep. Dat is perfect, want zo is de training voor elke monteur interessant. 

Ook collega's die dit traject niet volgen profiteren mee want we delen het cursusmateriaal in de Dropbox waar iedereen bij kan. Komen we er met elkaar niet uit, kunnen we doordat we deelnemen aan de cursus aankloppen bij een helpdesk. Vaak hebben zij al eens te maken gehad met een vergelijkbare storing en kunnen ze je nieuwe inzichten geven.

Een eyeopener was voor mij de aircotraining. Dat vind ik interessant en daarin werden veel problemen behandeld die je ook in de praktijk tegenkomt. Zeker als je, zoals wij, aan alle merken sleutelt, personenauto's en bedrijfswagens. Ik steek er altijd wat van op! 

Werkplaats actiefoto - Roel Path 2 Copy 2