Vincent T.

“Laat mij maar lekker sleutelen!”

Path 2 Copy

Collega aan het woord:

Vincent Tersteeg

1e Autotechnicus


Terug naar alle verhalen

Vincent is bezig met het vervangen van de katalysator van een Volkswagen Caddy. "Ik ben niet zo van het diagnose stellen en de hele dag achter een computer zitten, laat mij maar lekker sleutelen. Bijvoorbeeld een versnellingsbak uit elkaar halen en reviseren."

Vincent is een ervaren monteur en werkt al meer dan 15 jaar bij Mooren Auto. "Ik erken de veranderende aard van mijn vak. Vroeger was het uit elkaar halen en reviseren van versnellingsbakken mijn ding, maar met de opkomst van steeds meer elektronica in auto's merkte ik dat mijn kennis een update nodig had. Gelukkig krijg je daar bij Mooren Auto veel kansen voor en daarom besloot ik deel te nemen aan een opleidingsplan. 

Diagnoses stellen was niet mijn dagelijkse bezigheid, dus besloot ik dit tijdens een cursus op te frissen om mijn kennis up-to-date te houden en elke auto te kunnen blijven repareren. Niet dat ik alleen maar in de schoolbanken zit hoor. Ik gluur ook graag mee over de schouders van collega's die aan het 'storingzoeken' zijn, altijd interessant.

Ik gluur ook graag mee over de schouders van collega's die aan het 'storingzoeken' zijn, altijd interessant.

Tijdens de training werken we met moderne auto's en verschillende meetinstrumenten en scopes. Het belangrijkste is dat je altijd wordt uitgedaagd om na te denken over wát je eigenlijk aan het meten bent en hoe je de resultaten moet interpreteren. En de trainer vraagt door: Weet je het zeker? Heb je ook nog ergens anders aan gedacht? Dat is misschien wel de beste eyeopener: bij een foutcode kun je in een bepaalde richting gaan zoeken terwijl het probleem heel ergens anders zit. Van zulke ervaringen leer je echt. 

Werkplaats actiefoto - Vincent Path 2 Copy 2