DSC00109

“Ik noem mezelf een autodoktor”

Path 2 Copy

Collega aan het woord:

Bjorn Opdam

Eerste Autotechnicus


Terug naar alle verhalen

Bjorn kun je vinden in de werkplaats bij Mooren Auto. Omringd door voertuigen en gereedschap. Aan één van de 14 bruggen werkt hij aan zijn eigen project. "Ik ben het vak van automonteur ingegaan vanwege mijn liefde voor het sleutelen aan auto's."

Het werk van een automonteur word steeds complexer. "Het ouderwetse sleutelen gebeurt niet meer zo vaak. Maar voor mij is het meer an alleen onderdelen vervangen. Ik ben een soort 'autodoktor' geworden. Het opsporen van elektrische storingen in auto's is echt mijn ding geworden. Soms lijkt het simpel, maar dan blijkt het ingewikkeld en andersom. Dat maakt het werk zo interessant. Geen dag is hetzelfde, dat houdt me scherp en gemotiveerd."

Het opsporen van elektrische storingen is echt mijn ding geworden

Ik was altijd al bezig met auto's. Zo had ik zelf een Volkswagen Polo GTI, dat was mijn trots. Die heb ik voorzien van allerlei extra's; flink verlaagd, grotere velgen, noem maar op. En poetsen? Dat deed ik als hobby. Op zaterdag was ik uren bezig met het polijsten van mijn auto. Hij moest natuurlijk wel glimmen!

Werkplaats actiefoto - Bjorn Path 2 Copy 2