Stefan

“Als je alle merken wilt doen, moet je daarvoor ook de kennis in huis hebben”

Path 2 Copy

Collega aan het woord:

Stefan van der Hoorn

Werkplaatschef


Terug naar alle verhalen

Mooren Auto is een echt familiebedrijf. Opgericht in 1984 en uitgegroeid tot een modern en veelzijdig autobedrijf, aangesloten bij Bosch Car Service, met 25 medewerkers. Stefan is al bijna 30 jaar werkzaam voor Mooren Auto als werkplaatschef. Net als auto's zorgt hij ervoor dat hijzelf, de monteurs maar ook de werkplaats is voorbereid op de toekomst.

In de afgelopen jaren heeft Stefan veel zien veranderen. Om alle auto's te kunnen blijven onderhouden en repareren is het belangrijk je te blijven voorbereiden op de toekomst. We zorgen ervoor dat we de kennis in huis hebben. Daar investeren we in, door het opleiden van onze mensen maar ook door aanschaf van gereedschap, apparatuur en diagnosetesters. 

Uiteraard willen we daarom ook met vakbekwame mensen werken. Het is belangrijk om te kijken wat onze monteurs zelf willen. Je hebt monteurs die zich helemaal uitleven in het storing zoeken en diagnose stellen, anderen houden meer van het traditionele sleutelwerk zoals remmen vernieuwen of een versnellingsbak reviseren. Alle monteurs hebben we hard nodig. Wanneer je als monteur wilt verder groeien, krijg je deze mogelijkheid bij ons.

"Autotechniek veranderd voortdurend, dat maakt het ook zo interessant!"

Wanneer een monteur begint aan een cursus doen zij bij het opleidingsinstituut eerst een niveautoets en op basis daarvan worden de groepen samengesteld. Zo is een training voor elke monteur interessant en blijven zij gemotiveerd. De opleiding is extern, maar in de werkplaats blijven we betrokken met waar onze monteurs mee bezig zijn. Autotechniek veranderd voortdurend, niet in de laatste plaats door de komst van elektrische en hybride voertuigen. Dat maakt het ook zo interessant!

Het leuke van mijn werk is dat geen dag hetzelfde is, en met 14 bruggen is het altijd veelzijdig. De ene auto komt voor het reguliere onderhoud, de andere auto staat op de brug voor het vervangen van een compleet motorblok en in een andere hoek is een monteur bezig met het oplossen van een ingewikkelde storing. Onze monteurs begeleiden vind ik het leukste om te doen. Daarom zorg ik er zelf ook voor dat ik op de hoogte blijf van alle ontwikkelingen, dat is belangrijk en ik ben blij dat bij Mooren Auto die ruimte er is.

Werkplaats actiefoto - Stefan Path 2 Copy 2