Wessel

“Als er iets complex de garage binnenkomt, duik ik erop”

Path 2 Copy

Collega aan het woord:

Wessel Volwater

Eerste Autotechnicus


Terug naar alle verhalen

Een auto met een ingewikkeld probleem vind ik het meest interessante dat er is, ik houd ervan. Als er iets complex de garage binnenkomt, duik ik erop.

Op de brug waar Wessel aan bezig is staat een auto die vanmorgen is gebracht. De motor loopt niet lekker, in plaats van op 4 cilinders liep deze nog op 3. Dit wordt een echte puzzel. "Het kan van alles zijn," vertelt hij terwijl hij onder de motorkap kijkt. "Misschien brandstof problemen, een slechte luchttoevoer of slechte bougies."

Als eerste kijk ik dan naar de onderhoudshistorie. Hoelang is er al met deze bougies gereden. Bij deze auto was dat al erg lang. De bougies waren echt verbrand, de afstand tussen de twee ontstekingspolen is dan te groot geworden. Ik ga de bougies vervangen, dan vermoed ik dat de storing verholpen zal zijn.

Werken bij Mooren Auto blijft een uitdaging omdat alle merken en modellen auto’s binnen komen

"Voor de klant maken we altijd foto's van de oude en de nieuwe bougies. Het laat niet alleen zien wat we aan de auto hebben veranderd, maar ook het verschil in de staat van de onderdelen. We zijn graag transparant over wat er aan de auto van de klant gebeurt". Na het vervangen van de bougies draait de motor weer soepel op alle 4 de cilinders. Wessel glimlacht tevreden. "Het oplossen van dit soort problemen geeft mij voldoening van mijn werk". 

"Ik werk al ruim 10 jaar bij Mooren Auto. Het blijft een uitdaging omdat alle merken en modellen auto’s binnen komen. De ene dag ben ik druk met een storing, de andere dag met onderhoudswerkzaamheden en het inbouwen van een alarm of andere accessoires. Zo wordt mijn werk voor mij nooit saai."

Werkplaats actiefoto - Wessel Path 2 Copy 2